Spring naar inhoud

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 8 van de 100.

Status

Extra aansluiting Veenendaal-Oost op de rondweg

Door: Leo van Dijk
15 mei 2022

Betere ontsluiting wijk Veenendaal-Oost door het maken van een extra aansluiting op de rondweg oost, aan de noordelijke kant van de wijk.

Door de sterke groei van het aantal woningen in de wijk Veenendaal-Oost zijn de huidige ontsluitingen (een rotonde op de rondweg oost en een achteraf ontsluiting aan de Dragonderweg) ruimschoots onvoldoende om, zeker als het drukker is (bijv. in de spits), veilig de wijk uit te kunnen. Er liggen al plannen om ergens in 2025 ofzo de rondweg oost te verdubbelen in het aantal rijbanen en de rotonde die aansluit op Veenendaal Oost ongelijkvloers te maken met de rondweg. Dit is echter te laat en veel te weinig. De wijk heeft een extra ontsluiting op de rondweg oost nodig, bijvoorbeeld ter hoogte van het winkelcentrum. Maak deze aansluiting ook meteen toekomstbestendig (voor grote verkeersstromen), dan is het ook makkelijker om in de toekomst de andere aansluiting aan te pakken, want dan is de wijk niet helemaal afgesloten van de rondweg tijdens de werkzaamheden. 

Argumenten

Argumenten voor

Ron Van Stokkum | 16 mei 2022 09:05

Natuurlijk moet er een extra ontsluiting komen. Trek de Van Essenlaan door bij de Stuivenbergheem door Voorpoort heen terug naar Rondweg Oost. Geen KNIP!Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel